T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / AVCILAR - Ambarlı İlkokulu

Tarihçemiz...

Okulumuzun tarihi Cumhuriyetin ilk yıllarına dayanmaktadır. Elimizde bulunan evrak, belge (diploma defteri, imtihan defterleri) ve kayıtlara göre 1930 yılından bu yana okulumuzda eğitim ve öğretim yapılmaktadır. Yapılan incelemelerde okulun ilk açıldığı yerin Ambarlı Meydanı civarı olduğu anlaşılmıştır. Sonra lojmanların bulunduğu yere inşa edilmiş, bugünkü yerini ise 1961 yılında almıştır. 1985 yılının ağustos ayında binanın duvarları kendiliğinden ayrılmış ve bina yıkılmıştır.

Aynı yılın sonbaharında cadde boyundaki binanın ( A-blok ) inşaatına başlanmış ve 1987- 1988 eğitim-öğretim yılında hizmete açılmıştır. B-Blok ise 1992-1993 eğitim -öğretim yılında o zamanki İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Türen tarafından hizmete açılmıştır. C-Blok inşaatına ise Rotary Kulüp tarafından başlanılmış olup Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tamamlanmış ve 2001-2002 eğitim-öğretim yılında eğitim vermeye başlamıştır. Yurdumuzda meydana gelen 17 Ağustos depreminden dolayı 2001-2002 eğitim-öğretim yılında A ve B bloklara güçlendirme yapılmıştır. İlerleyen yıllarda ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelen A ve B Bloklarımız yıkılmış, yerine şu anda öğrencilerimizin eğitim gördüğü yeni binalarımız yapılmıştır.

Okulumuz bahçesindeki çam ağaçları öğrenciler tarafından dikilmiş, bakımı yetiştirilmesi yine onlar tarafından yapılmıştır. Okulumuzun yerleşkesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bir Spor Kompleksi mevcut olup burada basketbol, voleybol gibi spor faaliyetleri yürütülmektedir.

Kurumumuz açıldığından bugüne kadar binlerce öğrenci mezun etmiştir. Bunların arasında birçok sanayici, işadamı, sporcu, sanatçı ve eğitimci bulunmaktadır. Her eğitim öğretim yılında 2000 civarında öğrenciye eğitim veren kurumumuz 400´ü aşkın öğrenciyi mezun etmektedir. Bu mezunlar arasında Anadolu Liseleri, Askeri Liseler, Fen Liseleri ve Meslek Liselerine kayıt yaptıranlar çoğunluğu teşkil etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.01.2024 - Güncelleme: 30.01.2024 00:24 - Görüntülenme: 98
  Beğen | 1  kişi beğendi